Lewis Hamilton újra a régi. A McLaren pilótájának zűrös 2011-es idénye volt, nyert ugyan három futamot, de rengeteg balesetbe keveredett bele és a háziversenyben Jenson Button is megelőzte. Érezhető volt a feszültség közte és a csapat között, idén viszont újra régi formájában versenyez.

Hamilton tudatosan alakította úgy környezetét, hogy ledobálja magáról a magánéletben cipelt terheket és a mérnökökkel is hatékonyabban kommunikál. “Minden évben átgondolom, min mentem keresztül, és próbálom hasznosítani a pozitívumokat” – mondta Hamilton. “Törekszem arra is, hogy javítsak azokon a dolgokon, amelyekben nem voltam igazán jó.”

“Mindig mondtam, hogy ez nem csak arról szó, ami a pályán történik. A magánélet, az otthon és a barátokkal töltött idő is sokat számít. Megerősítettem a kapcsolatomat emberekkel, nemcsak a magánéletemben, hanem a csapaton belül is. Idén jobban tudok együtt dolgozni a mérnökökkel, ezek a dolgok sokat segítettek.”

“Most nincs különösebb problémám az életemben, nem cipelek terheket. Ellentétben a tavalyi évvel, amikor nagy-nagy zsákot hordtam magammal versenyről versenyre.”