Rubens Barrichello jól elvan ugyan az Indycarban, de még nem tett le arról, hogy egyszer visszatér a Forma-1-be. Szerinte nem lehetetlen a helyzete, van visszaút, az eseményeket egyébként is őrültként követi. “Szerintem még mindig van visszaút” – jelentette ki Barrichello. “Továbbra is követem az F1-et, minden egyes részletre odafigyelek. Péntektől kezdve minden edzésen ott a szemem, tanulmányozom a szektoridőket is.”

“Akár reggel öt órakor is nekiállok bogarászni a barátaimtól kapott, beállításokra és gumikra vonatkozó információkat. A feleségem azt hiszi, hogy teljesen megőrültem.” Barrichello csalódott amiatt, hogy nem kapott esélyt az immár futamgyőztes autó vezetésre, számított rá, hogy az idei évben benne lehet egy ilyen siker.

“Volt rá esély, mert sikerült megértenünk a tavalyi problémákat. Ráadásul nagy változást jelentett a Renault-motorra való átállás, nagy pluszt jelent a vezethetőség. Vérzik a szívem, hogy nem lehetek ott, annyira közel volt a lehetőség. Ne értsenek félre, jól érzem magam az Indycarban, nem akarom áldozatként feltüntetni magam.”

“De szomorú vagyok, mert a Williamsszel nagyszerű szezonom lehetett volna idén. Nemcsak nekem, a csapatnak is, hasznot húztak volna belőlem. Jó csapattása, tanára lehettem volna Sennának, Bottasnak vagy Maldonadónak is. Nézzük csak például Maldonadót: tavaly kevesebb balesete volt, mint idén, szupergyors, de velem az oldalán kontrolláltabban versenyzett.”