A Ferrari az év elején igazolta le a korábbi gumiszállító, a Brigdestone vezetőjét, Hamasima Hirohidét, hogy a szakember Maranellóban segítse a Pirellik megértését, kiismerését.

Bár az olasz csapat nem küszködik igazán az abroncsokkal, Fernando Alonso ennek is köszönheti többek között a vezetést, de a japán mérnök azt mondja, még messze nem aknázták ki a gumikat.

“Továbbra is nagyon komolyan tanulmányozzuk a gumik viselkedését, a lehető legjobb felkészülést, hogy megtudjuk, mi a legjobb módszer” – mondta Hamasima. “Én úgy látom, hogy a korábbi szállító (a Bridgestone) gumijai egyenletesen működtek minden tartományban, míg a mostaniak sokkal ingadozóbbak. Szóval fontos az előkészítésük és a pilótának is koncentrálnia kell arra, hogy a lehető legjobb viselkedést hozza ki belőlük, ezek a tényezők nagyon fontosak lesznek ezután is.”

A japán szerint Alonso nagyon jó is a gumik kezelésében: “Szerintem Fernando bajnoki vezetésének  fő oka maga Fernando. Malajziában nagyon jól kezeltük a gumikat, Fernando győzött is és úgy gondolom, Valenciában is nagyon jól megérezte a viselkedésüket, így tudott nyerni azon a nagyon nehéz futamon.”