A 35 éves Mark Webber lassan-lassan F1-es karrierje végéhez ér, egy-két, esetleg három szezonja van még a sportágban. Az ausztrál 2010 után idén újra a bajnoki esélyesek közé tartozik, pillanatnyilag 40 pont hátránnyal a 2. az éllovas Fernando Alonso mögött.

Webber eddig 9 futamot nyert, amivel jó néhány korábbi bajnokot is megelőz – többek között Denny Hulme-ot, Jochann Rindtet, John Surteest vagy épp Keke Rosberget -, de eredményei elmaradnak például Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso statisztikáitól, hogy a 91-szeres győztes Schumachert ne is említsük.

A jövőre még biztosan a Red Bullnál versenyző ausztrál az Autosportnak arról beszélt, hogy nem lehet panasza arra, amit eddig elért, de kétség kívül többet szeretne még, igenis érdekli, hogy milyen eredmények kerülnek majd a neve mellé az almanachokba.

“Az emberi természethez tartozik, hogy mindig többet akarunk. Sosem úgy nézem, hogy már több futamot nyertem, mint néhány bajnok, persze ez  ettől még igaz. Hogy megfelelne-e egy győzelem, de egy bajnoki címmel. Nos, valószínűleg elfogadnám, de nekem már kilenc győzelmem van, még többet is akarok, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a főnyereménnyel!”

“Végső soron büszke vagyok arra, amit elértem, de mindig többet szeretnénk, ez így normális. Amikor elhagytam Ausztráliát, még semmi garancia nem volt arra, hogy egy tisztességesnek nevezhető F1-es karrierem lesz, de azt hiszem, megérdemeltem, amit elértem.”

“Apránként dolgoztam, küzdöttem érte, voltak csúcsok és hullámvölgyek, a statisztikáim további javítása pedig rajtam múlik. Nagyon keményen fogok dolgozni ezért ezután is, a számok pedig nem hazudnak majd. Világszínvonalú csapatnál vagyok, jó esélyem van, hogy még sok-sok eredményen javítsak, és pontosan ez is a célom!”