A Pirelli ugyan számos keveréken, fejlesztésen dolgozik az idény alatt, egy kemény keveréket pedig a csapatokkal is tesztelt Hockenheimben, 2011-gyel ellentétben idén nem vezet be módosított abroncsokat a szezon második felére. Az olasz gyártó motorsportfőnöke hangsúlyozza, hogy véletlenül sem akarnak belepiszkálni a bajnokságba ezzel.

“Idén is változtathattunk volna az szezon közepén, de egy ilyen évben, amikor ennyire közel vannak egymáshoz a csapatok, úgy láttuk, hogy visszaüthetnének a módosítások, egyes csapatok esetleg jobban járnának az új gumikkal. Szóval idén nem tehettük ezt meg. De a jövőt illetően vannak dolgok, amiken szeretnénk javítani” – mondta Paul Hembery az ESPN-nek.

A csapatok 2011 végén kimondottan problémásabb, nehezebben kezelhető gumikat kértek a Pirellitől, a gyártó pedig teljesítette is ezt, az idény első harmadában tényleg már-már lutri volt a gumihelyzet. Mostanra az alakulatok kezdik kiismerni az abroncsokat, Hembery pedig úgy véli, hogy 2013-ra talán érdemesebb is lenne visszafogottabb hozzáállással nekivágni.

“A gumik struktúráját és a keverékeket illetően még nem döntöttünk. Szeretnénk tudni, a csapatok mekkora kihívást akarnak, hiszen ne feledjük, 2014-re radikális szabályváltozások jönnek. Talán szeretnék, ha jövőre könnyebb dolguk lenne, amikor a rá következő év már eleve nagy kihívás számukra. Ha 2014-ben is maradunk, esetleg akkor hozhatunk mi is valami nagyobb horderejű dolgot.”