Esélyesként kezdte az idei szezont a Mercedes, futamot azonban csak egyet nyert az istálló, Nico Rosberg révén Kínában. A Monacói Nagydíj után lépéshátrányba került az alakulat, durván feleannyi pontot szerzett, mint a Ferrari, Red Bull és Lotus.

A múlt heti Magyar Nagydíj igazi vesszőfutás volt, az idényben először egyik pilóta sem jutott be a Q3-ba, végül mindössze egyetlen pontot szerzett a csapat. Ross Brawn csapatfőnök elismeri, hogy a legutóbbi versenyek nem sikerültek túl jól, de a mérnökök pontosan tudják, mi történik. Brawn szerint a pályák karakterisztikájával magyarázható a gyengélkedés.

“Montrealban kicsit elrontottuk az időmérőt, de egész jók voltunk a versenyen” – mondta Brawn. “Magyarországgal kapcsolatban valaki kérdezte, hogy miért nem voltunk versenyképesek, miközben Monacóban igen, pedig ezek teljesen más jellegű pályák. Ha a Hungaroring hosszú kanyarjait vizsgáljuk, semmilyen formában nem hasonlítanak Monacóra.”

Brawn szerint egyelőre nem kell keresztet vetni az évre. “Néhány pálya fekszik nekünk, de olyan autót kell készítenünk, ami minden helyszínen versenyképes. Ez a feladat jelenleg prioritást élvez, rengeteget dolgozunk azon, hogy javítsunk a helyzeten.”