A Nürburgrnig 2009-re elkészült modernizálása óta folyamatosan pénzügyi nehézségekkel küszködik, a felvett hitelek maguk alá temették a pályát, két hete fizetésképtelenséget jelentettek.

A Német Nagydíjat 2008 óta Hockenheimmel felváltva rendező helyszín sorsa bizonytalanná vált, az elmúlt hetekben több variáció is felmerült, pakliban volt az F1-ből való kidőlés, de az is felröppent, hogy a Bernie Ecclestone megvásárolja a pályát.

Bár a Rajna-Pfalzot vezető zöld-szociáldemokrata kormányzat korábban igyekezett lerázni a Nürburgring támogatását, most a csőd miatt változtattak az álláspontjukon, szerdán 254 millió eurós (71 milliárd Ft) állami garanciát szavaztak meg a pálya 330 millió eurós (92 milliárd Ft) tartozásainak ellentételezésére. Ezzel persze nincs kint a vízből teljesen a Nürburgring, de a szubvencióval jóval nagyobb pénzügyi mozgástérhez jutnak.   

A pálya főnöke, Jorg Linder bizakodva mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy “nagyon bízom benne, hogy a Forma-1 jövőre itt lesz a Nürburgringen”.

Bernie Ecclestone pár napja arról beszélt, hogy a Német Nagydíjat kulcsfontosságúnak tartja, ezért ő is mindent megtesz majd a Nürburgring megmentéséért, tárgyalásokat folytat az ügyben, legrosszabb esetben pedig 2013-ban is Hockenheimbe viszi a futamot.