Sebastian Vettel két egymás után megszerzett bajnoki címmel a zsebében egyértelmű favoritként futott neki a 2012-es idénynek, azonban a Red Bull tavaly látott fölénye eltűnt, a címvédő Fernando Alonso és saját csapattársa, Mark Webber mögött csak a harmadik helyen áll a pontversenyben.

A Red Bullt az elmúlt években és idén is számos támadás, vád érte már, csak a 2012-es szezon kezdete óta kifogásolták már a lyukas padlólemezüket, a kerékagyaikat, a motorvezérlési programjukat és az állítólagos trükkös hasmagasság-kapcsolójukat is, a cég motorsportfőnöke, Helmut Marko már-már boszorkányüldözésnek minősíti a történteket.

Az esetleg a folyamatos piszkálódások és az azok nyomán történő kényszerű módosítgatások miatt is lépéshátrányban lévő Vettel ezzel együtt nincs kétségbe esve, szerinte ezek nem törik össze a csapatot, épp ellenkezőleg.

“Jó autónk volt a dupla diffúzorral, de azt betiltották. Jó volt az autónk a befújt diffúzorral, azt is betiltották. Hogy miért? Fogalmam sincs” – mondta a Sport Bildnek. “De az elmúlt időszak bajai egyáltalán nem vernek éket közénk, sőt, valójában csak tovább erősítik a csapat egységét”

A címvédő azért természetesen örül, hogy augusztusra egy kicsit megszabadulhat a pályán és azon kívül is rájuk nehezedő nyomástól.

“Hosszú az idény, ha megnézzük, nagyon sok sporttal összehasonlítva is az egyik leghosszabb. Szerintem fontos ez a szünet, még akkor is, ha az ember szeretné néha folytatni, tényleg kell egy kis leállás, élni kell a lehetőséggel.”