A Ferrari ugyan hivatalosan még nem beszél a jövőről, de elég valószínűnek látszik, hogy Felipe Massa nem fog újabb szerződést kapni a csapattól. Idén jó néhány név felröppent már a szereppel kapcsolatban,. Sergio Perez, Heikki Kovalainen, Adrian Sutil az elmúlt napokban pedig Jenson Button és Kimi Räikkönen is a jelöltek között szerepel.

A német Sky-nak adott interjújában a csapatfőnök, Stefano Domanicali arra utalt, hogy az utóbbi két, bajnoki címmel rendelkező versenyző nem lenne a legjobb választás Fernando Alonso mellé, Maranellóban inkább megbízható másodhegedűst keresnek.

“A Ferrari filozófiája mindig is az volt, hogy legyen egy nagyszerű bajnokunk és mellette egy nagyon jó versenyző, aki a közelében tud teljesíteni” – mondta az olasz, megismételve, hogy Buttonnak és Räikkönennek tudomása szerint amúgy is szerződése van.

A nagy nevek alkalmazása azonban mégis jól jöhetne a Ferrarinak.

A brazil szakíró, Livio Oricchio szerint Kimi Räikkönen a Lotusnál kapott, nagyjából 5 millió eurós fizetésének dupláját kereshetné a Ferrarinál, a spanyol El Mundo Deportivo ezt azzal egészíti ki, hogy az üzlet azonban nagyon is megérhetné az olasz csapatnak.

Ha Räikkönen a Ferrarinál gyűjtött volna annyi pontot, mint jelenlegi csapatánál, akkor az olasz alakulat Alonso eredményeivel együtt magabiztosan vezetné a konstruktőri bajnokságot, míg jelenleg a Massa által összekapart 25 pontocskával csak a 4. helyen kullognak.

Az év végi pénzosztásnál ez tízmilliós nagyságrendű különbség, ami még az olyan gazdag csapatnak is nagyon sokat számít, mint a Ferrari.