Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója nem lelkesedik az ötletért, hogy újabb gumiháború legyen a Forma-1-ben. A szakember szerint egyáltalán nem biztos, hogy az olasz cég folytatja F1-es programját, ha egy másik gyártó is megjelenik.

“A sportért dolgozunk, a sportnak kell eldöntenie, mit akar” – nyilatkozta Hembery az Autosport hazai munkatársának a Magyar Nagydíjon. “Ha újra gumiháborút és olyan helyzetet akar, mint a 2000-es évek elején, amikor eltűntek a nézők, akkor lelke rajta. A döntés nem a mi kezünkben van. Várunk és meglátjuk, változnak-e a szabályok. Ha változnak, megfontoljuk, mit tegyünk. Jelenleg a csapatok biztosan nem akarnak gumiháborút.”

Hembery szerint a közönséget nem érdekli a gumigyártók harca, ráadásul a költségek is elszabadulnának. “Először látnunk kell a szabályokat, hogy mit is jelent a gumiháború? Ha azt jelenti, hogy százmillió eurót kell költenünk azért, hogy fél másodperccel gyorsabbak legyünk, és a csapatok közötti erőkülönbségek miatt ezt esetleg bizonyítani sem lehet, akkor ez értelmetlen. Különben is, már láttuk a múltban: gumigyártóként csak egy Indianapolisszal lehet ‘hírnevet’ szerezni, ha egy egész verseny áll le.”

“Azok a csapatok, amelyekkel beszéltem, nem akarnak gumiháborút. Úgy érzik, egy olyan területen kellene pénzt pocsékolniuk, amelyre nincs befolyásuk, s amely a közönség számára is korlátozott értékkel bír. Ráadásul ott vannak a biztonsággal kapcsolatos aggályok. Indianapolisban láttuk, hogy a gumiháború végül hova vezet. Nem hiszem, hogy ez jó lenne a gyártóknak, de a sportnak semmiképpen sem az.”