Heikki Kovalainen 2010, a Caterham (eredetileg Lotus Racing) születése óta a kiscsapatnál versenyez, de idén, harmadik évében már fogyóban a türelme, hiszen az alakulat továbbra sem tudott betörni a régiek közé, nem jön a pontszerzés. A finn állítása szerint egyelőre nem tárgyal sem a Caterhammel, sem más csapatokkal, de világos, hogy 2013-ban már versenyképesebb autót akar.

Idei csapattársa, a szezonkezdet előtt nem sokkal Jarno Trulli helyére beültetett Vitalij Petrov is hasonlóan gondolkodik, derült ki most. Menedzsere, Okszana Koszacsenko több lehetőségről is beszél a jövő évre.

“Őszre készen kell állnunk bizonyos döntésekre. Nem szeretnék olyan helyzetet, mint tavaly” – utalt Petrov téli ejtésére a hölgy. “Szeretnék valami kézzelfoghatót arra az esetre, ha a Caterham nem ajánl újabb szerződést.”

“Másfél év múlva, 2014-ben jön az első Orosz Nagydíj, fontos, hogy legyen olyan pilóta, aki népszerűsíteni tudja a versenyt. Ehhez viszont olyan versenyző kell, aki látszik a tévében, aki pontokat szerez, aki pozitív érzéseket tud kelteni. Ezért úgy gondolom, hogy Vitalijnak pontszerző csapatnál kell versenyeznie.”

Koszacsenko azt állította, hogy három csapattal tárgyalnak, köztük a Caterhammel is, még bíznak a javulásban. A menedzser azt gyakorlatilag kizárta, hogy az orosz pilóta az orosz tulajdonú, orosz lobogó alatt induló Marussiához menjen, hiszen ott még rosszabb helyzetben lenne.

“A fő cél, hogy a jelenlegi csapatnál maradjunk. A Caterham fejlődik, az idény második felében nagy előrelépést várunk, majd kiderül, mi lesz belőle. Vitalij elég tapasztalt versenyző már, szerintem pontokat érdemelne. Nem hiszem, hogy ez a Marussiánál lehetséges lenne.”