F1: Hamilton vérét adja a trófeákért 2 Lewis Hamilton szerződése év végén lejár a McLarennél, nagy kérdés, hogy a tizenegy éves kora óta a csapatnál dolgozó pilóta marad-e Wokingban. A McLaren szeretné jelentősen csökkenteni Hamilton fizetését, amire válaszul közölte, hogy rendben, de akkor kéri a győzelmekért járó trófeákat, amelyek mclarenes szokás szerint a csapat vitrinjébe kerülnek.

Látszólag nem tűnik döntőnek a trófeaügy, Hamilton viszont most megerősítette, hogy márpedig kulcsfontosságú ez a kérdés. “Ron Dennisé és a csapaté az összes trófea, a pilóták csak másolatokat kapnak” – mondta Hamilton. “A csapatok nagy részénél a versenyzők az eredeti díjat kapják. Versenyzőként két dolgot akarunk feltétlenül hazavinni: az egyik a bukósisak, a másik pedig a trófea. Ezek értéke számomra felbecsülhetetlen.”

“Nem érdekel, ha nem adnak nekem autót, de ezért a két dologért véremet és verítékemet adom, ők pedig megtartják. Szóval akármilyen szerződésem is lesz a jövőben, ez komoly szerepet kap benne. Ezzel együtt nem érzem, hogy kemény döntést kell hoznom: a karrieremről beszélünk, de ez csak egy része a professzionális életemnek. Először vagyok ilyen helyzetben, szóval azért fontos lesz, hogyan alakulnak a dolgok.”