F1: Eszelős hajtásra készül a Red Bull 2 A Red Bull tavaly fölénye már a múlté, a második címvédésére hajtó csapat csak egy a sok esélyes közül. A Magyar Nagydíj is megmutatta ezt, hiszen Lewis Hamilton végig a hétvége legjobbja volt, megérdemelten győzött, az eddig még nyeretlen Lotus pedig újabb dobogós helyekkel bizonyította, hogy már csak idő kérdése, hogy mikor győznek.

A konstruktőriben ugyan még egészséges előnnyel vezet a Red Bull, de egyéniben Mark Webber és Sebastian Vettel leszakadt az éllovas Fernando Alonsóról, viszont nyakukba kapták Hamiltont és Kimi Räikkönent. A csapatfőnök, Chritstian Horner is tudja, hogy a szünet után vérre menő küzdelem jön majd.  

“A konstruktőri bajnokságban 53 pontos előnnyel vágunk neki a nyári szünetnek, a pilótáink pedig a második és a harmadik helyen állnak az egyéniben. Még 225 pontot lehet szerezni, kilenc futam jön, kíméletlen csata lesz.”
 
“Igyekszünk jól kihasználni a nyári leállás előtti hetet, utána pedig mindenkinek alkalma lesz feltöltődni az utána következő eszelős három hónap előtt” – mondta az angol.

A Red Bull a Magyar Nagydíjon nem villogott igazán, de Horner szerint ez nem a világ vége, a Hungaroring szűk, kanyargós jellege jócskán belejátszott ebbe.

“Úgy gondolom, hogy ez a pálya eléggé egyedi. Az viszont biztató, hogy jó volt a versenytempónk, azonban Sebastian a futam 90 százalékát valaki mögé beragadva töltötte. Amint szabad volt előtte a pálya, gyors is lett.”

“Közepes keveréken azonban küszködtünk. Egyelőre nem értjük pontosan, miért, szóval ehhez át kell majd nyálaznunk az adatokat. Elég különleges jellegű a Hungaroring, a McLaren pedig egy évvel ezelőtt is nagyon erős volt rajta. Remélhetőleg azonban mi is sokat tanultunk ebből a hétvégéből és a tanultakat a gyakorlatba is át tudjuk ültetni a későbbi helyszíneken – amelyek viszont nem hasonlítanak majd erre.”