A katasztrofális idénykezdet után Monacótól mintha magára talált volna Felipe Massa, de az eredmények továbbra sem mutatják ezt. A silverstone-i 4. mindenképp pozitív volt, de Hockenheimben nullázott a brazil, és hiába rajtolt a 7. helyről a Hungaroringen, míg Fernando Alonso a hatodikról az ötödik helyre lépett előre, Massa hátrafelé haladt, kilencedikként intették le.   

“A futamomnak már a rajtnál lőttek, amikor kipörögtek a kerekek, talán a kuplung túlmelegedése miatt. Ez két helyembe került, amit nem is tudtam visszahozni. Az előzés nagyon nehéz ezen a pályán, és a második etapomon hiába voltam erősebb Webbernél és Sennánál, esélyem se volt eléjük kerülni. Szóval nem volt egy jó verseny számomra, de legalább hoztam két pontot” – mondta a futam után.

“Silverstone-ban és Hockenheimben a tempónk a legjobbak közt volt, de itt nem ez volt a helyzet, ez pedig egyértelműen megnehezítette a helyzetünket. Az idény első fele nyilvánvalóan nem volt valami pozitív számomra, de ma akkor is sokkal jobban érzem magam, mint az elején, és meggyőződésem, hogy a második fele jobb lesz majd!”

Míg Alonso 164 ponttal vezeti a bajnokságot, Massa 11 futam alatt mindössze 25 pontot kapart össze, ami ferraris mércével biztosan nem elég, a csapat a legjobb akar lenni, de a konstruktőri versenyben csak a 4. jelenleg. A brazil szerződése az év végén lejár, egyre nyilvánvalóbb, hogy hosszabbítás nem lesz.

“Ami a szerződésemet illeti… Amíg a helyzet nem egyértelmű, nincs mit mondanom. Csak arra koncentrálok, hogy jól menjek a következő futamokon, ez az elsődleges célom.”