A 2012-es idényben szinte nem múlhat el versenyhétvége Pastor Maldonadóra kiszabott büntetés és a Red Bull autójának szabályosságának megkérdőjelezése nélkül. Idén volt már szó az RB8-as padlólemezéről, kerékagyáról, motorvezérléséről, a Hungaroringen pedig az autó hasmagasságának  állítólagosan illegális beállítási lehetősége volt a téma.

A címvédő csapat főnöke, Christian Horner kezdi már sokallni a támadásokat.

“A lényeg az, hogy amikor a hivatalos eredmények kijönnek az időmérő és a verseny után, az autónk mindig megfelel a szabályoknak. Minden más baromság. Végső soron az FIA és a versenybírók dolga eldönteni, hogy szabályos-e az autó, és eddig bármikor megkérdőjelezték ezt, végül mindig megfelelt a szabályoknak” – szögezte le az angol.

A csapatot már az idei év előtt is piszkálták, Horner azonban úgy véli, hogy a riválisok jobban tennék, ha elfogadnák, hogy a Red Bull egyszerűen ügyesen él a szabályok nyújtotta lehetőségekkel.

“Az F1 természetéből adódóan nagyon versengő környezet, de a szabályok úgy vannak megfogalmazva, hogy lehetséges az eltérő értelmezésük. A HRT-től a Red Bullig minden csapat igyekszik értelmezni a szabályokat, ha nem így lenne, az összes autó egyforma lenne. Nekünk az egyik erősségünk a találékonyság, szerintem azért nem kellene kritizálni minket, mert kreatívak vagyunk.”