F1: Senna rossz beállításokkal hozott pontot 2 A williamses Bruno Senna a Hungaroringen nagyon magára talált, az edzéseken a top5-ben volt, a kvalifikáción idén első ízben bejutott a Q3-ba, a versenyen pedig a 9. pozícióból rajtolva a 7. helyen ért be. A teljesítmény értékét tovább növeli, hogy a brazilnál az esőre készültek az autó beállításainál.

“Azt hiszem, ez jól sikerült. Szerintem ennél több nem igen volt az autóban, jóval hűvösebb körülményekhez állítottunk be. Amikor a felhők megjöttek, sokat gyorsult az autó, de amikor újra előbújt a nap, megint csúszkálni kezdtem” – mondta.

“Eléggé a pengeélen táncoltunk a beállítások miatt, de végül csak működött a dolog. Nem panaszkodhatom, hiszen két pozíciót javítottam a Hungaroringen, egy olyan pályán, ahol nehéz előzni. A rajtnál és az első körben kerültem a balhét és végül pontokat hoztam.”

Senna csapattársa nem járt ilyen jól, Pastor Maldonado újra nullázott és egy büntetést is begyűjtött, amikor előzési kísérlet közben kitessékelte a pályáról a Force Indiá-s Paul di Restát.

“Nagyon örülök Bruno sikerének, ragyogó versenye volt, a 6 pont nagyon jól jött a csapatnak a nyári szünet előtt. Pastor rajtja rosszul sikerült, ami rögtön elrontotta a futamát, aztán pedig egy bokszutai áthajtást is kapott di Resta előzése miatt. Szeretnék köszönetet mondani a bokszutcai csapatnak, nagyon jól dolgoztak ma, a valaha volt leggyorsabb kerékcserénket hozták” – összegzett a Williams versenyfőnöke, Mark Gillan.