F1: Ecclestone ragaszkodik Németországhoz 2 A Német Nagydíjat 2009 óta évi váltásban rendezi a Nürburgring és a hockenheimi pálya, pénzügyileg ugyanis egyik helyszín sem bírná a versenyt minden évben. A múlt héten kiderült, hogy a Nürburgring a korábbiaknál is nagyobb bajba került, a pálya üzemeltetői csődöt jelentettek.

Azóta felröppent, hogy az elvileg jövő évben sorra kerülő helyszínt akár maga Bernie Ecclestone is megvásárolná, ha a nincs más megoldás a megmentésére. Az F1 ura a hétvégén arról beszélt, hogy 2013-ra is húsz versennyel számol, azaz Németországra mindenképp számít, és a húszas szám egyben azt is jelenti, hogy New Jersey is jön 2013-ban, hiszen amúgy 19-re csökkenne a versenyek száma Valencia kidőlése miatt.

“20 futam lesz. Nagyjából ugyanazok, mint idén” – állította Ecclestone a Hungaroringen. A kérdésre, hogy akkor New Jersey szerepel-e a 2013-as naptárban, így felelt: “Elvileg igen.”

Az F1 ura a Nürburgringgel kapcsolatos spekulációkra is kitért: “Tárgyalunk, majd meglátjuk, mi lesz. A Német Nagydíjat meg kell őriznünk, mindent meg kell tennünk ezért. Megpróbáljuk megmenteni, bár szerintem a pálya nem eladó.”

És ha a Nürburgring egyáltalán nem menthető? “Akkor Hockenheimbe megyünk (2013-ban is)” – szögezte le a kisember.