F1: Alonsónak megint bejött a kármentés 2 Fernando Alonso az elmúlt három versenyből kettőt megnyert, egyszer második volt, a Hungaroringen viszont nem volt esélye a diadalra. A spanyol csak ötödik lett, de megint olyan jól ment neki a kármentés, hogy még növelte is előnyét az összetett versenyben. “A Lotus gyorsabb volt nálunk, a Red Bull és a McLaren szintén, végül ötödik lettem” – mondta Alonso. “Ez több, mint amit vártunk, ennél kevesebb volt az autóban.”

“Az erőnkből a hetedik helyre futotta volna, de a stratégiának köszönhetően ötödik lettem. Webber és Button más taktikát választott, ami végül nem jött be számukra. Részünkről jó döntés volt, hogy három alkalom helyett kétszer álltunk ki, ezzel értékes pontokat nyertünk.”

Webber nyolcadik helye miatt jelentősen nőtt Alonso előnye a pontversenyben, erre ő maga sem számított. “Olyan fórral, 40 ponttal mehetünk a nyári szünetre, ami még minket is meglep. Pedig most úgy tűnik, hogy kicsit megakadtunk a fejlesztésekkel. Azok az újítások, amiket a szabadedzéseken teszteltünk az elmúlt hetekben, csak keveset javítottak az autón, időre van szükségünk, hogy még többet hozzunk ki belőlük.”

“A többi csapat fejlesztései, különösen a McLarené, jelenleg egyszerűen jobbak, nem a Hungaroring karakterisztikája miatt voltunk gyengék. Szerencsére a következő versenyekre van néhány jó ötletünk, ezekhez nagy reményeket fűzök.”