F1: Nem fejleszt az új motorgyártó 2 A Forma-1-ben 2014-ben 1,6 literes turbós V6-os erőforrások váltják a 2006 óta használt 2,4 literes V8-asokat. A Mercedes, a Ferrari és a Renault dolgozik az új motorok fejlesztésén, viszont igen valószínű, hogy a Cosworth távozni fog, igaz, helyére egy új független gyártó, az egykor BAR-alapító Craig Pollock cége, a PURE szeretne belépni.

A tavaly létrehozott új motorgyártó állítása szerint eddig jól haladt a munkával, pénteken azonban rossz hír érkezett tőlük, egy befektető kidőlése miatt le kellett állítani a munkát, nem tudják fizetni a beszállítókat, nyár végéig áll a fejlesztés.

“A helyzet egyszerű. A befektető amerikai, de a svájci hatóságok adóügyi megfontolásból ragaszkodnak hozzá, hogy a pénznek az EU területéről kell érkeznie. Reményeink szerint a hónap végére meg lehet szervezni a dolgot, és akkor a pénz már az EU-ból érkezik” – mondta az Autosportnak Pollock.

A Toyota F1 kölni központjában dolgozó PURE főnöke a holland GPUpdate-nek is nyilatkozott.

“Ha minden jól megy, akkor ez csak nagyon átmeneti helyzet lesz. A fejlesztéssel nagyon jól haladtunk, de elvesztettünk egy befektetőt, amely helyett újat kellett találnunk, ez pedig nagyjából hat hetes csúszást eredményez. A motor augusztus végére, szeptember elejére kerülhet a tesztpadra” – szögezte le.