F1: Hamilton agyonverte a mezőnyt a Ringen 2 Igazi nyári időben, 30 fokos levegő- és 45 fokos aszfalthőmérséklet mellett kezdődött a 2012-es Magyar Nagydíj időmérő edzése a Hungaroringen.

Az utolsó edzés alapján a Q1 egyik kérdése az volt, hogy a Mercedes gyenge formája folytatódik-e a kvalifikáción is vagy sikerül simán továbbjutniuk. Nos, Schumacher és Rosberg a közepes keveréken még versenyképes volt, de amikor a kisebbek feltették a lágy gumikat, már nem lehetett semmit biztosra venni.

Alonso sem állt túl jól, ellenben Bruno Senna és főképp Lewis Hamilton villantott nagyot az első menetben. A lágy gumin aztán Alonso és mercedesesek is lazán befértek a továbbjutók közé. Vettel nem volt szívbajos, a 16. idővel bement a bokszba, igaz, csak Kobajasi Kamui fenyegethette, aki az utolsó bent maradó helyre is tolta a németet, de Q2 meglett a címvédőnek.

A kieső hetes a három mezőny végi kiscsapat hat pilótájából és a Toro Rossó-s Daniel Ricciardóból állt össze.

A Q2-ben az első menetben Kimi Räikkönen hozott egy szép kört, de Hamilton folytatta a menetelést, hattizedet adott a finnek, úgy, hogy rádióüzenete szerint még fel is tartották a pályán. A mclarenes ideje érinthetetlen volt, de mögötte óriási volt a tolongás, folyamatosan változtak a pozíciók.

A Mercedes ezt a versenyt már nem bírta, Rosberg a 13., Schumacher a 17. idővel búcsúzott. Szintén kiesett mindkét Sauber, a Force Indiá-s Paul di Resta, a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne és nagy meglepetésre Mark Webber is, akit az utolsó pillanatban szorított ki Senna.

A Q3-ra úgy tűnt, hogy a pole sorsa eleve eldőlt, Hamilton abszolút favoritként vágott neki a záró szakasznak, a további helyek kiosztása volt a kérdés. A mclarenes az első mért körén hibázott, de második nekifutásra már az élre ugrott, igaz, még messze a Q2-es teljesítményétől.

Vettel a végső tűzijáték előtt egyedül ment a pályán, a többiek a bokszban vártak, egyetlen mért kört hagytak a végére.

Hamilton végül még háromtizedet faragott a köréből, tulajdonképpen hozta a kötelezőt, míg Romain Grosjean elvette a második pozíciót Vetteltől. A második sor a címvédőé és Buttoné lett, a harmadikon Räikkönen és Alonso, a negyediken Massa és Pastor Maldonado, az ötödiken pedig a két Senna és Nico Hülkenberg osztozik a Hungaroringen.

Száraz körülmények között egyértelműen Hamiltonnak áll a zászló, azonban igen valószínű, hogy vasárnap délután esni fog, így a Magyar Nagydíj még egyáltalán nem lefutott.

A verseny a szokásos időpontban, 14 órakor kezdődik majd.

Magyar Nagydíj, időmérő edzés, Hungaroring, 2012.07.28.