Felipe Massa ferraris szerződése 2012 végén  lejár, a csapat pedig egyelőre – legalábbis nyilvánosan – nem akar a jövővel foglalkozni, de nyilvánvaló, hogy a brazil ejtése is a pakliban van. Ezt bizonyítja, hogy Mark Webber Red Bull-os újraszerződése előtt tárgyaltak az ausztrállal, az pedig, hogy ő kidőlt a sorból, más jelölteknek nyithat utat.

A legesélyesebbnek a sauberes Sergio Perez látszik, aki a Ferrari utánpótlás-nevelő programjának tagja, tehetségét pedig már két dobogós helyezéssel is bizonyította idén. A mexikóit már tavasz óta emlegetik Massa lehetséges utódjaként, de ő maga egy friss interjúban hangsúlyozta, ez nem került szóba közte és a maranellói csapat között és nem is hajt erre.

“Nem, szó sem volt ilyesmiről. Csakis az idei szezonra koncentrálok, eddig nagyon sűrű volt, korai is lenne még a jövőmön gondolkodnom. És nem is fogom erőltetni ezt, majd meglátom, milyen lehetőségeim lesznek, aztán döntök. Majd kiderül, hogy lesz-e náluk lehetőség vagy máshol.”

A fentiekkel együtt a kérdésre, hogyha úgy alakulna, tudna-e Fernando Alonsóval dolgozni, Perez pozitívan válaszolt: “Igen. Szoktam vele beszélni, ugyanaz az anyanyelvünk, szóval jóban vagyunk.”

A Ferrarinál június elején elárulták, hogy elbeszélgettek Perezzel, mert úgy látták, hogy túl agresszíven vezet, a beszélgetés után a mexikói pedig egy dobogós helyezést is produkált Kanadában. Az ifjonc azonban úgy véli, a ferraris figyelmeztetés ellenére is elégedett lehet a teljesítményével, hozza, amit hozhat.  

“Azt hiszem, jól teljesítettem eddig idén, bizonyítottam, hogy gyors vagyok és kiszámítható is. Ha megnézzük az idényt, látjuk, hogy hullámzott, de nem azért, mert egyenetlenül teljesítek. Nagyon sok tényező játszik bele és ne feledjük, hogy a Sauber azért egy középcsapat. Szóval én elégedett vagyok a helyzetemmel. A célom, hogy további jó versenyeket hozzak, aztán majd meglátom, mit hoz a jövő.”