A Fortunaweb.hu szerencsejáték-hírportál hat fogadóiroda – William Hill, Sportingbet, bwin, Bet-at-home, bet365, Tippmix – oddsait hasonlította össze. Ezek egy kivétellel a 2010-es és 2011-es vb-győztes Vettelnek, valamint a múlt heti Német Nagydíjon első Alonsónak hajszálra ugyanakkora esélyt adnak a mogyoródi győzelemre. A feltett tétekre a bukmékerek 3,5-4-szeres pénzt kínálnak a két pilóta sikerére. Egyedül a bet365 tesz különbséget közöttük, náluk Alonso a favorit (3,75), de Vettel (4,00) sem sokkal marad el tőle.

Alonso egyébként maga is remélheti, hogy ő nyer, hiszen vasárnap 31. születésnapját ünnepli, a hungaroringi győzelem pedig 31. F1-es sikere lenne. Első győzelmét is itt szerezte 2003-ban a Renault-val.

“Ez a hónap döntő jelentőségű lehet, négy hét alatt háromszor 25 pontot lehet elcsípni, mi ebből 43-at már megszereztünk Nagy-Britanniában és Németországban. Magyarországon igyekszünk befejezni a munkát, és elérni a kitűzött célt. Azt akarom, hogy a Magyar nagydíjon senki ne legyen nálam fizikailag és szellemileg felkészültebb, motiváltabb. Ebben a pályán kívül folyó versenyben is mindig én akarok a legjobb lenni. Úgy gondolom, jól teljesíthetek Budapesten, nincs okom a pesszimizmusra. Azonban azt sem felejtem el, hogy a Red Bull és a McLaren is gyorsabb volt Hockenheimben” – mondta a héten.

A bukmékerek is számolnak a McLarennel, abban mind a hat iroda egyetért, hogy a brit Lewis Hamilton a harmadik legesélyesebb, az ő hungaroringi sikere – irodától függően – 5-6-szoros pénzt hozhat a rá fogadóknak. A negyedik-ötödik helyen egyhangúlag “holtversenyt hirdettek” az irodák az összetettben jelenleg második ausztrál Mark Webber és a Hungaroringen 2006-ban és tavaly is győztes brit Jenson Button között. Bármelyikük diadala 8-11-szeres nyereményt jelenthet a játékosoknak.

A sorban a finn Kimi Räikkönen következik, akinek a nyereményszorzója 12 és 15 között váltakozik. Érdekesség, hogy a William Hill őt Romain Grosjeannal azonos oddsszal (13) kínálja, míg a többiek egy kicsit esélytelenebbnek tartják a francia versenyzőt. A német Nico Rosberg esetében elég nagy a szórás, az ő elsősége a William Hillnél csak 21-szeres, viszont a Sportingbetnél 41-szeres nyereményt hozhat. Michael Schumacher esélyeit is különbözőképpen ítélik meg a bukmékerek, a hétszeres világbajnok német pilóta győzelmére 20-26-szoros pénzt kínálnak, van, ahol előbbre helyezik Rosbergnél.

A legtöbb irodánál a hivatalos időmérő edzés végeredményére is kínálnak fogadást. Itt a Vettel, Hamilton, Alonso, Webber sorrendre látják a legnagyobb esély, s ezáltal erre adják a legkisebb pénzt.