A Volkswagen vagy a Volkswagen-csoport egy másik márkájának Forma-1-es beszállása állandó téma az elmúlt két évben, de minden pozitív értelmű hírre érkezik a cáfolat, a konszern jelenlegi álláspontja az, hogy az F1 inkább nem érdekli őket.

A VW a rali-vb-ben melegít idén, hogy jövőre már teljes bajnoki szezont vigyen, az Audi a DTM-ben és Le Mans-ra épülő új tartóssági világbajnokságban érzi jól magát, a Porsche pedig szintén Le Mans-ban és más GT-versenyeken akar szerepelni.

A fentiek tekintetében meglepő tehát, hogy a Volkswagen valamire készül a Sauberrel. A hírt a svájci Blick dobta be, a csapat alapító-főnöke pedig egy szóval sem cáfolta, hogy szövetkeznek, amikor erről kérdezték Hockenheimben.

“Igen, valóban így van” – mondta. “A Genfi Autószalonon tárgyaltunk (a VW-elnök Martin) Winterkornnal. De a megbeszélés tartalmát nyilván nem fogom napvilágra hozni” – tette hozzá.

Ha a Sauber F1-es témában szövetkezne a Volkswagennel, akkor lehető legjobb évben kezdtek tárgyalni, a hinwili alakulat sosem volt még annyira vonzó partner, mint idén, amikor dobogók, erős pontszerzések sorakoznak az eredményeik között.