Nem sikerült a Német Nagydíj időmérő edzése a McLarennek, Lewis Hamilton és Jenson Button sem volt harcban a pole-ért. A Q3-ban nem tudták tartani a lépést a többiekkel. “Csalódottak vagyunk a végeredmény miatt” – mondta a nyolcadik helyen végzett Lewis Hamilton. “Jók voltunk a Q1-ben és Q2-ben is, úgyhogy nem értem, a többiek hogyan lehettek gyorsabbak nálunk a Q3 végén egyre száradó pályán.”

“Nem vagyunk rossz pozícióban a versenyre, ugyan nem a legjobb helyekről rajtolunk, de az autónk szárazon jobb. Holnapra jó időt jósolnak, így jó futamot zárhatunk, azt tervezem, hogy egyenként mindenkit levadászok. A DRS-zóna hosszú, remélhetőleg Jensonnal együtt sokat előzünk majd.”

Buttonnak a gumikkal gyűlt meg a baja. “Nehezen bírtuk ma munkára a gumikat, nem találtuk az ideális hőmérsékletet” – fogalmazott az angol. “Ha túl hidegek, nem érezzük a határokat, a fékbe taposni sem lehet, mert blokkolnak a kerekek. Ezzel már küszködünk egy ideje, ez az egyik terület, ahol javulnunk kell. Szárazon nagyon jó a tempónk, csak esőben vannak gondjaink.”

“Ez alapján van okunk a reménykedésre a versennyel kapcsolatban, a hétvégén debütált fejlesztési csomaggal is tettünk egy lépést előre. A mai nap kemény volt, de remélem, holnap jó versenyünk lesz. Mindenki büszke lehet a munkájára.”