Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végén lejár. A 2008-as bajnok korábban igyekezett bizonyos távolságot tartva beszélni a közös folytatásról, jelezte, hogy jól érzi magát Wokingban, de a váltást is meglebegtette, kivárt a tárgyalásokkal.

Miután a legreálisabb átigazolási esélye Merk Webber újraszerződésével elszállt a Red Bullnál, a pilóta hangnemet váltott, már arról beszélt, hogy a nyári szünetben szeretné is rendezni a jövőt, a Német Nagydíj előtt pedig már-már félreérthetetlenül a mclarenes folytatás mellett tette le a garast.

“Igazán hiszek ebben a csapatban, olyan, mint egy család. Bármi más abnormálisnak tűnne számomra” – mondta az újságíróknak Hockenheimben, hozzátéve, hogy mindenképp jó döntést akar hozni a jövőt illetően.

“Most, hogy először vagyok ilyen helyzetben, mindent alaposan mérlegelnem kell, az egész mezőnyt számításba kell vennem. Minden lehetőséget meg kell fontolni, minden tervet át kell gondolni, nem szabad kapkodni. A legrosszabb döntések a kapkodásból fakadnak.”

Bár a McLaren idén jócskán alulmúlta az idény eleji kilátásokat, és összességében is csak Hamilton 2008-as egyéni bajnoki címét tudja felmutatni a 2000 óta – 1998-ban szerezték az utolsó kettős bajnoki címet, ’99-ben Mika Häkkinen pedig még győzött egyéniben -, az angol versenyző úgy véli, hogy még sikeresek lehetnek közösen.

“Nem volt könnyű az elmúlt 10-15 év a csapat számára, szóval nagyon várom, hogy újra a csúcsra érjen a McLaren. Mikával sikerült a 90-es évek végén, remélem, hogy egyszer velünk is eljön ugyanez. Meggyőződésem, hogy én képes vagyok rá, mindig erőt ad, amikor látom, hogy milyen keményen dolgozik a csapat. A McLaren sosem adja fel, én sem adom fel, remélhetőleg egyszer meglesz ennek a jutalma.”

A kérdésre, hogy az elúszott, kihagyott lehetőségek megrendítették-e a bizalmát a csapatban, Hamilton határozottan felelt:

“Nem hiszem – idővel mindig lesz új lehetőség. Nem sokan tudják, hogy mekkora támogatást is nyújt ez a csapat számomra. Rontól (Dennis, McLaren-elnök), Norberten (Haug, a motorszállító Mercedes főnöke) keresztül Martining (Whitmarsh, csapatfőnök) mindannyiuktól megkapom ezt. Fent vagy lent, ők mindig ott vannak, kitartanak. Igaz, lojális emberek. Szóval egyáltalán nem hiszem, hogy megrendülne a hitem.”