F1: Ferrari vagy Mercedes, a lényeg, hogy győzzek 2 A jelenlegi állás szerint 2013-ra a McLarennél, a Ferrarinál és a Mercedesnél is akadhat hely 2013-ban, Lewis Hamilton, Felipe Massa és Michael Schumacher még nem rendelkezik szerződéssel.

Míg Hamilton hosszabbítása egyre valószínűbbnek látszik, a másik két helyre komoly esélyesnek számít Paul di Resta. A 2010-ben a Mercedesszel DTM-bajnoki címig jutó skót tavaly óta a Force Indiánál bizonyítja, hogy van benne potenciál.

A pilóta nemrég szakított korábbi menedzserével, Lewis Hamilton édesapjával, Anthony Hamiltonnal, azóta Jenson Button menedzsmentje segíti a komoly téteket jelentő időszakban. Az idény félidejében természetesen megkérdezték, hogy mit gondol a jövőről.

“Azt hiszem, valamikor mindenképp mérlegelni kell az összes lehetőséget, a legfontosabb ugyanis az számomra, hogy a jövő évben is F1-es autóban üljek. Azonban egyelőre még csak a szezon felénél járok, a Force India versenyzője vagyok, igyekszem a legjobb eredményeket hozni a csapatnak, ahogy abban is biztos vagyok, hogy ők is mindent megtesznek ezért. Viszont mindenképp szeretnék jövőre is versenyzői állást. Ahogy mindennel kapcsolatban, ebben a tekintetben is szeretne az ember biztosat tudni, de pillanatnyilag nem az én kezemben van a dolog” – mondta Hockenheimben a 26 éves versenyző.

A skót pilóta hangsúlyozta, annak ellenére, hogy például Mark Webber már 2013-ra is elkötelezte magát a Red Bullnál, a pilótapiac továbbra is teljesen képlékeny, egyelőre nincs is esély átlátni, ki merre mozdul, befolyása pedig végképp nincs a dolgok alakulására.

A már “kidőlt” Webber mellett jó ideje di Restát is a Ferrari Massa-pótló jelöltjei között emlegetik, és a Mercedesnél is esélyesnek látszana, ha Michael Schumacher nem maradna 2012 után. A skót természetesen szívesen menne mindkét csapathoz.

“Szerintem bárki örömmel menne valamikor a Ferrarihoz a múltjuk, az autóversenyzésben és az autóiparban elért eredményeik miatt. Ugyanez a helyzet a Mercedesszel is. Velük régóta kapcsolatban is vagyok. De mindig is azt mondtam, hogy a legfontosabb számomra az, hogy futamokat nyerhessek, hogy végül bajnok lehessek. A fő cél az, hogy ebbe a helyzetbe jussak, akár ennél csapatnál, akár máshol.”