Lewis Hamilton mclarenes szerződése az idény végén lejár. A csapat idén nem szerepel valami fényesen, a 2008-as bajnok átigazolásáról is voltak-vannak spekulációk, de egyre valószínűbbnek látszik, hogy maradni fog Wokingban.

Így látja ezt a csapatfőnök, Martin Whitmarsh is, aki elég biztos abban, hogy sikerül újabb hosszú távú szerződést kötni a pilótával, az ügyet a sajtó fújja csak fel.

“Én arra számítok, hogy sikerül megegyeznünk. Nagyon rég ismerem már Lewist. Mi csak az idényre koncentrálunk, úgy gondolom, hogy a médiában sokkal több a spekuláció, sokkal nagyobb hangsúlyt kap a dolog, mint amennyit csapaton belül vagy Lewis fejében. Mostanában nagyon sokat kérdezgetnek erről, de szerintem minket jóval kevésbé foglalkoztat ez, mint amennyit írnak róla.”  

Hamilton idén már többféle határidőt is emlegetett az új szerződéssel kapcsolatban, először az első négy futam utánra jósolt döntést, később egészen odáig ment, hogy akár az év végéig is kivárhat, a Brit Nagydíj előtt azt mondta, hogy már tudja mit akar, legutóbb pedig a nyári szünet heteire tűzte ki célul a tárgyalást.

Whitmarsh szerint az időpont nem lényeg: “Szerintem felesleges határidőt szabni. Természetesen mindkét oldalról szükség van valami döntésre lehetőleg még a szezon vége előtt, de nem hiszem, hogy szigorú keretet kellene szabni a döntés meghozatalára.”