Meglehetősen sikertelen volt az elmúlt versenyeken a McLaren, Valenciában és Silverstone-ban is csak néhány pontot szerzett az alakulat. A hétvégi Német Nagyíjon új fejlesztések mutatkoznak be, Martin Whitmarsh javulást remél az “észrevehető” változásoktól.

“Az oldaldobozok eléggé különböznek a mostaniaktól, ezeket könnyű lesz kiszúrni” – mondta Whitmarsh. “Vannak egyéb elemek, amelyeket éles szemmel szintén észre lehet venni, és persze vannak láthatalan újítások is. Összességében a módosítások feltűnőek lesznek.”

Whitmarsh úgy véli, jelentős kihívást jelent csapata és a riválisok számára az idei gumik kiismerése, a legutóbbi két versenyen mutatott gyenge tempót azonban szokatlannak minősítette. “A Forma-1 nagyon gyorsan változik. Kanadában nagyon erősek voltunk, aztán az utolsó két verseny nagy csalódás volt.”

“Szerintem ezek szokatlan futamok voltak, Silverstone-ban az egész hétvége furcsán alakult. Mindig törekszünk az autó fejlesztésére, Németországban remélhetőleg visszaáll a normális rend. Mindenkinek, vagyis nemcsak a McLarennek jelent nagy kihívást a gumik kiismerése, a hibák kijavításával együtt a legfontosabb teendőink között szerepel ez a feladat.”