Az elmúlt hetek-hónapok egyik állandó témája a Ferrari jövőbeli pilótafelállása, Sebastian Vettel esetleges átszerződése. Mostanra szinte “köztudott”, hogy a kétszeres bajnok német 2014-ben a maranellói csapathoz szerződik, sokan előszerződésről is tudnak.

A dolgot cáfolta már a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, egy friss interjúban pedig maga Vettel is elhessegette ezeket a spekulációkat. A címvédő a Bildnek nyilatkozott, az első kérdés rögtön az volt, hogy van-e már piros ruhája a szekrényben.

“Oké, látom, hova akar kilyukadni. Nos, Ferrari-overallom biztosan nincs!” – válaszolt.

“Megtiszteltetés, hogy Stefano Domenicali és Luca di Montezemolo azt mondja, el tudna engem képzelni Ferrari-pilótaként, de ennyi. A valóság az, hogy semmit nem írtam alá, semmire nem adtam kezet.”

“Persze ha megkérdeznék mind a 24 F1-es pilótát, hogy szeretnének-e ferraris karriert valamikor, mindannyian igent mondanánk. Egyszerűen óriási csapat! Ki tudja, egy napon talán én is máshova igazolok, de az is lehet, hogy soha nem mozdulok, mert a Red Bullénál nem akad jobb csomag.”

A német azt azért nem cáfolta, hogy néha kapcsolatba kerül ferrarisokkal: “Kapcsolat van, de az, hogy a paddockban csevegek Stefano Domenicalival, nem jelenti azt, hogy hamarosan már náluk fogok versenyezni.”

A kétszeres bajnok azt is elvetette, hogy a Ferrari az udvarlással talán belülről próbálja bomlasztani a Red Bullt, szerinte ez nem is lenne lehetséges. “A csapatnál semmi probléma nincs, nagyon jól tudják, mit gondolok, teljesen nyitottak vagyunk egymással.”

Vettel Red Bull-os szerződése elvileg 2014 végén jár le, bár bizonyos teljesítményre vonatkozó feltételek teljesülése mellett már 2013 végén szabad lehet, ha akar, azt mondja azonban, hogy egyelőre egyáltalán nem tervez a jövőre.

?Nem és nem. Bőven elég elfoglaltságot ad nekem az idei szezon is, az itt és most, nem olyan könnyű a címvédés. Nem akarok és nem is foglalkozom azzal, hogy mi lesz majd pár év múlva. Nagyon-nagyon korai lenne még.”