F1: Massát nem izgatja a pilótapiac 2 A hétvégi Német Nagydíjon a felezőpontjához ér a rekordhosszú, húszfutamos 2012-es idény. A Ferrari hivatalos oldalán nyilatkozva Felipe Massa arról beszélt, hogy most, újra jó formában külön öröm számára, hogy még 11 verseny áll előtte, lesz ideje feledtetni a rossz évkezdetet.

“Én nem érzem hosszúnak az idényt, persze minden attól függ, hogy teljesít az ember a pályán. Ami engem illet, mostanában volt pár erősebb futamom, az autónk is egyre jobb, így szeretnék minél többet versenyezni, hiszen az jár a fejemben, hogy még jobban szerepelhetek. Persze amikor küszködik az ember, akkor hosszúnak tűnhet az év, de olyankor is várunk minden futamot, remélve, hogy legközelebb jobb lesz. De szerencsére már nem ebben a helyzetben vagyok. Húsz futammal kétségtelenül hosszú bajnokságról van szó, de én örülök neki, hogy még sok verseny van hátra, ahol jól szerepelhetek!”

Massa az idény első felében nem volt túl eredményes, 23 ponttal áll, pont, mint egykori mentora, Michael Schumacher a Mercedesszel. A brazil azért is örül, hogy még ennyi futam következik, mert jóval feljebb akar kapaszkodni a 13. helyről.

“Természetesen fontos számomra a bajnokság. Silverstone előtt még gyengén álltam, te tudom, hogy van még 11 futam, sok pont szerezhető. Fontos ez számomra, mert szeretném felküzdeni magam az első öt-hatba. Nehéz feladatnak tűnhet, de mindig magasra kell tenni a lécet. És persze a konstruktőri bajnokság is nagyon fontos, minél jobban teljesítek az egyéniben, annál jobban segítem a Ferrarit is.”
 
2010-ben a csapat a valószínű győzelmet vette el Massától Hockenheimben, amikor Alonso elengedésére utasították, de a brazil nem erre gondol a hétvégi Német Nagydíj előtt.

“A héten a szimulátoron készültem a következő futamokra és persze a mérnökkel is megbeszéltük, mik a terveink Németországra és Magyarországra. A tavalyi kihagyás után várom a hockenheimi visszatérést. Izgalmas pálya, kétszer is voltam már ott dobogós, az F2012-es javulása miatt pedig bízhatunk benne, hogy ezen a hétvégén is versenyképesek lehetünk, persze csak akkor derül ki, amikor a pályára lépünk.”

Massa szerződése az év végén lejár a Ferrarinál, a pletykák pedig az idény kezdete óta az elküldéséről és a lecseréléséről szóltak. Miután a Red Bull a múlt héten bejelentette, hogy 2013-ra is leigazolta Mark Webbert, az egyik fő “mumus” került ki a képből, de a brazil nem így tekint a dologra, nem a jelöltek hiányában, hanem a saját eredményeiben látja a folytatás kulcsát.

“Természetesen figyelemmel kísérem, hogy mi a helyzet a többi pilótával, ahogy mindenki szereti tudni, mik történnek a szakmájában. De számomra csakis az a fontos, hogy ugyanúgy teljesítsek, mint Silverstone-ban. Már az azelőtti két versenyen is simán végezhettem volna az első ötben, küzdhettem volna a dobogóért, de ilyen-olyan okokból nem sikerült. De ezek nélkül Monaco óta minden futamon a top5-ben lehettem volna. Meggyőződésem, hogy az ilyen versenyzés az egyetlen dolog, amivel bebiztosíthatom a jövőmet. A pilótapiac történései nem igazán befolyásolják a helyzetemet. Ha úgy folytatom, ahogy Silverstone-ban mentem, akkor szerintem nincs félnivalóm.”