Heikki Kovalainen a nem túl fényes mclarenes szezonjai után szerződött az újonc Lotus Racinghez, mai nevén Caterhmahez. Az alakulattól az első évben senki nem várt sokat, de eredetileg már tavalyra a középmezőnyhöz való felzárkózást tűzék ki célul, ami még idén sem valósult meg. Közelednek, de lassan.

A fentiek ellenére a 30 éves finn pilóta az új csapatnál nagyon magára talált, kimondottan erősen versenyez, ez azonban nem látszik az eredményeken. A szerződése az év végén lejár, így itt az idő megfontolni, hogy marad-e vagy ígéretesebb helyre igazol.

“Jó kérdés. Jól érzem magam itt, de az eredmények tekintetében többet szeretnék, méghozzá minél előbb. Pillanatnyilag viszont még nem tartunk ott” – mondta az olasz Autosprintnek.

“Nem tudom, mit hoz a jövő, ki tudja, lehet, hogy a csapat nem is tart majd rám igényt. Én mindenesetre hagyom, hogy az eredmények beszéljenek helyettem, azok pedig elég jók voltak eddig. Ez a legjobb módja annak, hogy felhívjam magamra a figyelmet.”

“Még bőven van bennem, úgy érzem, még nem mutattam meg mindent, és azért is fel kell mutatnom valamit, mert a McLarennél nem voltam túl jó. Igazából még az sem nagyon számít most, hogy hanyadik vagyok, a lényeg, hogy mások lássák, hogy a 16-17. helynél többet is tudok.”

A finn hangsúlyozta, hogy a jövőt illetően nem játszanak szerepet nála a pénzügyi megfontolások: “A pénz érdekel legkevésbé, igazán. A lényeg az, hogy a csapatom jó legyen, akár itt, akár máshol. Szerintem ezt el is tudom érni.”

Kovalainent mostanában hírbe hozták már a Sauberrel, de a pilóta akár a Ferrari számára sem lenne olyan rossz választás, ha úgy döntenek, év végén nem hosszabbítanak Felipe Massával, a brazil helyére pedig egy megbízható, tapasztalt versenyzőt szeretnének.