F1: Massa már hisz a folytatásban 2 A 2012-es idény elején gyakorlatilag biztosnak tűnt, hogy Felipe Massát év végén elküldik a Ferraritól, már ha a brazil egyáltalán kitöltheti szerződése utolsó évét az olasz csapatnál.

Nagyot fordultak azonban a dolgok azóta, Massa a Monacói Nagydíj óta magára talált, legutóbb, a Brit Nagydíjon pedig egy negyedik hellyel bizonyította, hogy még ma is tud vezetni, ha összeállnak a dolgok számára.

A Ferrari eddig kiállt Massa mellett és nem állították, hogy 2012 után biztosan ejtik a brazilt, akinek a helyzetét tovább javítja, hogy a Maranellóból megkörnyékezett utódjelölt, Mark Webber a múlt héten bejelentette, jövőre is marad a Red Bullnál.

Mivel mostanában szinte már tényként kezelik, hogy 2014-ben Sebastian Vettel kerül Fernando Alonso mellé, a 2013-as “átmeneti” idényre a fő esélyessé lépett elő Massa – feltéve persze, ha az idény második felében is jól teljesít.

“Azt hiszem, ha ezután is így dolgozunk, javítjuk az autót, akkor semmi nem zárja ki, hogy maradjak. Sokkal magabiztosabb vagyok így, hogy a saját irányomba vihetem az autót” – utalt arra, hogy Monacótól más beállításokkal próbálkozik.

“Szerintem még jönnek majd jó eredmények. Ebbe az irányba kell haladni, futamról futamra javítani a helyzetet, hogy egészen másképp szerepeljek az idény végéig, mint az elején” – mondta Massa, aki nemrég elárulta, hogy a formajavuláshoz pszichológus segítségét is igénybe vette.