Felipe Massa ugyan a korábbi futamokhoz képest egészen szépen szerepelt a Brit Nagydíjon, de az év végén lejáró szerződésű brazil jövője továbbra is ingatag, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az olasz csapat nemrég Mark Webberrel is tárgyalt, mielőtt az ausztrál újra aláírt volna a Red Bullhoz.

Massa talán maradhat, de Webber kidőlése után is akad még persze jelölt a helyére, Sergio Perez, Paul di Resta, Heikki Kovalainen, Timo Glock, Adrian Sutil vagy épp Nick Heidfeld egyéves alkalmazása is elképzelhető 2013-ban, mielőtt – a találgatások szerint – 2014-ben Sebastian Vettel ül a vörös autóba.

A Ferrari megmondóembere, a gunyoros hangvételéről ismert Horse Whisperer (lovakkal suttogó) legfrissebb cikkében ezzel a témával foglalkozott – a gúny tárgya természetesen az, hogy a találgatások a teljes Ablak-Zsiráfot hírbe hozták már velük.

“A silly season, azaz amikor a pletykák arról szólnak, melyik F1-pilóta hova is megy, mostanra csúcsra járatódott. Számítani lehetett erre, hiszen Olaszországban is épp tetőzik a kánikula, míg Nagy-Britanniában vég nélkül szakad, úgyhogy el is kezdtek pörögni a jelöltek nevei, akik állítólag Fernando Alonso mellé kerülnek 2013-ban.”

“Maranellóban azonban egyáltalán senki nem siet ezzel. Tegnap (kedden – B.G.) az egyik halálbiztos tipp szállt el, mostanra tudjuk, hogy Webber a helyén marad. A zajos és igen hozzáértő pletykafészkek most hirtelen biztosra veszik, hogy Felipe is marad – pont azok mondják ezt, akik nemrég még nemhogy azt állították, hogy 2013-ra nincs esélye, de egyenesen azt, hogy már év közben elküldjük őt. És persze szépen virágzásnak indult az utódjelöltek listája is, A-tól Z-ig mindenféle név szerepel, de a Ferrarinál hozzászoktunk már ehhez. Na jó, igaz, a Z betű leplezése még hiányzik, de kiderülhet, hogy Zorro lesz az. Róla is lekerülhet a maszk.”