F1: A Red Bullnál nem gond a belharc 2 Míg a Ferrari tulajdonképpen egypilótás csapatként működik és a pontok alapján a McLarennél is csak Lewis Hamilton esélyes a bajnoki küzdelemben, a Red Bullnál 2010 ismétlődik, Sebastian Vettel és Mark Webber is ott küzd az élen.

Az ausztrál egyelőre veri is a címvédőt, két győzelmével erős második Alonso mögött, de Vettel sem áll túl rosszul, hiszen csapattársától csak 16, a ferraristól 29 ponttal lemaradva harmadik. Amikor két évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltak, a csapaton belül komoly feszültség alakult ki, de a főnök, Christian Horner nem aggódik.

“Azóta már sokkal többet versenyeztek együtt. Több száz órát töltöttek már együtt csapatmegbeszéléseken, az autó fejlesztésén dolgozva, csapattagokként végzik a dolgukat. Őszintén tisztelik egymást. Sebastian nagyon rövid idő alatt hatalmas sikereket ért el, de Mark igazi ellenfél számára is. Csatáztak már keményen korábbi futamokon, és biztos fognak is még” – mondta, hozzátéve, hogy “kellemes probléma”, hogy két bajnoki esélyesük van.

A csapatfőnök Mark Webber jövő évi szerződtetéséről is beszélt, ő mindenképp szeretné megtartani a veteránt.

“Egyértelműen. Ahogy mindig, Markkal egyszerűen zajlanak a dolgok. Már hét szezont töltött a csapatnál, az F1-es sikereit mind velünk érte el, szóval szeretnénk, ha így is folytatódna.

“Egyszerűen nagyszerű a kapcsolatunk Markkal. Ő is szeretne jövőre is itt lenni, ezért, ahogy korábban is mondtuk, a nyáron leülünk és megtárgyaljuk a jövőt. Egyre közeleg az idő, két héten belül beszélni fogunk 2013-ról.”

Webbert a spekulációk a Ferrarihoz kötik, állítólag lehetne a lejáró szerződésű Massa utódja, Hornert azonban nem nagyon izgatják a szóbeszédek.

“Természetesen nagyon sokat spekulálnak a Ferrariról, de mi csak a magunk dolgával foglalkozunk, másokra úgysincs befolyásunk. Szerintem Mark jól érzi magát nálunk, pár héten belül megbeszéljük a jövőt. Mark nekem arra utalt, hogy jó neki itt és szerintem ez látszik a versenyzésén is. Nagyon jól vezet idén. Két nagy versenyt is megnyert már, Monacót és a Brit Nagydíjat, ragyogóan ment most a futamon. Mindig is jól ment Silverstone-ban, nagyszerű, hogy megnyerte a hazai futamunkat.”

A főnök optimizmusa ellenére Webber maga nem ennyire egyértelmű a közös folytatást illetően, csak annyit hajlandó mondani, hogy nem gondol a visszavonulásra, 2013-ban is az F1-ben akar maradni.

“A győzelem segít abban, hogy a Forma-1-ben maradjak” – mondta a futam után. “Az éve elején nem volt szerződésem (2013-ra), de most már nagyon hajtok, hogy legyen. Elég jól halad a dolog, van pár pontom, győztem is kétszer, igyekszem az F1-ben maradni jövőre is.”