Michael Schumacher hiába várta az esőt a vasárnapi Brit Nagydíjra, a versenyzőket teljesen száraz pálya fogadta Silverstone-ban. Nem is ment úgy a Mercedes a hétszeres bajnok alatt, mint szerette volna, a harmadik rajthelyről a hetedikre esett vissza. “Összességében mindent kihoztunk a mai versenyből” – nyilatkozta Schumacher.

“Az elején nagyon nehéz volt, túl lassúak voltunk. A végére jobb lett a helyzet, az időeredményeink versenyképesebbek lettek, de ez nem volt elég ahhoz, hogy beleszóljunk az elöl zajló harcba. Mind a három erős csapat előttünk végzett mindkét autójával.”

“Legalább pontokat szereztünk, amelyek a konstruktőri bajnokság végén még fontosak lehetnek. Ami a személyes ambícióimat illeti, természetesen én is szeretnék néhány helyezést javítani. A silverstone-i egy gyors pálya, ahogy az idényben már kiderült, ezek nem igazán kedveznek az autónknak.”

“Minél több benzin van a tankban, annál nehezebb vezetni. Ahogy ürül a tank, javul a helyzet, ma is ezért javultunk fel a végére. Esőben mindig felborulnak az erőviszonyok, más időjárási körülmények között a mi kezünkre játszhatott volna minden. Úgyhogy Hockenheimben kérünk egy kis esőt!”

Nico Rosberg szeretné mihamarabb elfelejteni ezt a hétvégét. “Abban reménykedve jöttem ide, hogy dobogós lehetek, ehhez képest 15. lettem” – így Rosberg. “Egész hétvégén lassú voltam, a versenyen is. Volt egy-két szakasz, amikor rendben volt a tempó, de összességében végig nagyon nehéz volt. Ezt a hétvégét el kell felejteni, Hockenheimre fel kell javulnunk. A második kiállásomnál elkövetett hiba nem osztott, nem szorzott, a pontszerzésre egy normál kiállással sem lett volna esélyem.”