Lewis Hamilton mclarenes szerződése az év végén lejár. A 2008-as bajnok korábban azt mondta, hogy már az első négy futam után elkezd gondolkodni a jövőn, de később arról beszélt, hogy egyáltalán nem akarja elsietni a döntést, akár az idény végéig is kivár. Silverstone-ban most azt állította, hogy eljött az idő, kész a tárgyalásokra.

“Már gondolkodtam az új szerződésen, de egyelőre nem történt semmilyen lépés. De készen állok rá. Ez azt jelenti, hogy meghoztam a döntést, tudom, hogy mit akarok. Szeretném hamarosan rendezni is a dolgot” – mondta.

Hogy ez a mclarenes hosszabbítást jelenti, vagy más irányba indul Hamilton, nem tudni, ő maga is elismerte már, hogy a váltás is megfordult a fejében, igaz, mindig is hangsúlyozta, hogy otthon érzi magát a csapatnál. 2013-ra egyelőre a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes is rendelkezik szabad hellyel, igaz, ezek a csapatok csak későbbre tervezik a tárgyalásaikat Mark Webberrel, Felipe Massával és Michael Schumacherrel.

A Hamiltonnal kapcsolatos tárgyalások megizzaszthatják majd a McLarent, ugyanis elvileg kevesebb pénzt tudnak ajánlani neki, mint korábban, a pilóta pedig azt is el kívánja érni, hogy megtarthassa a futamokon szerzett trófeáit, amelyeket viszont Ron Dennis megszállottan gyűjt a wokingi központ vitrinjében. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh így nyilatkozott a kilátásokról:

“Elsősorban a győzelmekre és a bajnoki cím megszerzésére koncentrálunk. Nem hiszem, hogy a dolgok elmérgesednének, nagyon rég ismerjük egymást Lewisszal, megértjük a másikat, bízunk egymásban. Én hiszem, hogy ez kölcsönös. Nem gondolom, hogy nagy gond lesz majd a szerződés, nincs nagy nyomás, hogy rendbe tegyünk ezt-azt, mert tényleg jó a viszonyunk. Úgy sejtem, hogy a következő pár hét folyamán leülünk majd, és találunk valami jó megoldást. A mellékes dolgok megoldhatók” – utalt a díjakat illető nézeteltérésre a Mirrornak nyilatkozva.

“Lewis tudja, mit szeretnék, és szerintem ő is maradni akar. Azonban azt is el kell fogadnom, hogy a menedzsmentje is igyekszik mindent kihozni a helyzetből” – mondta immár a Telegraph-nak az esetleges váltás lehetőségéről.