F1: Vettel nem írt alá semmit 2 Az elmúlt másfél-két hónapban a Red Bull mindkét pilótáját hírbe hozták már a Ferrarival. Mark Webbert Felipe Massa jövő évi lehetséges utódjaként emlegetik, míg Sebastian Vettellel kapcsolatban azt beszélik, 2014-re írt alá előszerződést az olasz csapattal. A spekulációkat csak erősítette, hogy pár hete a Ferrari főnöke, Stefano Domenicali azt mondt, Fernando Alonso és Vettel jól megférnének egymás mellett.

Vettel szerződése egyébként 2014 végéig él a Red Bull-lal és nemrég azt mondta, hogy bár hízelgő a ferraris figyelem, egyelőre nem igyekszik Maranellóba. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kedden szintén elhessgette ezeket a találgatásokat.

“Beszéltem erről Sebastiannal és egyértelműen azt mondta, hogy egyáltalán nem tárgyalt a Ferrarival, egyáltalán nem írt alá semmit. Pletykák persze mindig vannak. De szerintem idén már szinte az egész csapatunkat a Ferrarihoz küldték ekkor vagy akkor, legyen szó akár Adrianről (Newey, főtervező), Markról, Sebastianról, sőt állítólag még én is a Ferrarihoz készültem…”

“Sebastian nagyon is jól érzi magát nálunk és mi is teljesen elégedettek vagyunk vele. Több mint 12 éve a Red Bullhoz tartozik már, és szerintem ez még jó pár évig így is marad. Cseppet sem aggódom amiatt, hogy hol lesz 2013-ban, 2014-ben vagy azután” – mondta magabiztosan Horner.

“Szerintem nem kulcskérdés számára, hogy a Ferrarihoz menjen. Jó neki itt, nagyszerű eredményeket hoz és arra koncentrál, hogy szaporítsa is ezeket.”

Míg Vettelt legalább 2014-ig papír is köti a Red Bullhoz, a 35 éves Webber 2009 óta csak egy-egy évre szerződik a csapattal, de a főnök arra utalt, hogy a monacói győztes, a bajnokság második helyén álló veterán hosszabbítása a valószínű.

“Mark nagyszerűen teljesít. Azt hiszem kiemelkedően jól versenyez idén, nagyon egyenletesen hozza az eredményeket. Újra élvezi a versenyzést, nagyon erős párost alkotnak. Hasonló stílusban vezetnek és az is fontos számunkra, hogy a pilótáink keményen hajtsák egymást, hogy a legtöbbet hozzák ki a másikból. Meggyőződésem, hogy pár héten belül leülünk Markkal, hogy megtárgyaljuk a jövőt.”