F1: Belgium nem lesz váltóhelyszín 2 Az F1-ből 2008 után kikerült Francia Nagydíj újjáélesztése 2011 nyarán kapott lendületet, a verseny újbóli megtartását maga a miniszterelnök, Francios Fillon támogatta és szorgalmazta. Tavaly őszre úgy tűnt, minden sínen van, a futam 2013-ben a Paul Ricard pályán tért volna vissza, majd a Belga Nagydíjjal éves váltásban kapott volna helyet a naptárban.

A megvalósulás azonban lelassult, szerződéskötés nem történt, a tavaszi franciaországi elnökválasztás után pedig lecserélődött a kormányzat, a Hollande-adminisztráció nem olyan lelkes a Francia Nagydíjat illetően. A versenyből még lehet valami, de a Belga nagydíj főnöke a múlt heti híreket megerősítve elmondta, hogy a Spával való rotáció már nem téma.

“Francois Hollande elnökké választása megváltoztatta a helyzetet. Világossá vált, hogy az új kormányzatnak mások az elképzelései, ezért mi is új ajánlatot tettünk Ecclestone úrnak” – mondta Andre Maes a belga L’Echo című lapnak. “A titoktartás azonban köt, így erről nem mondhatok semmit” – tette hozzá.

A L’Echo szerint az új ajánlat az idén lejáró szerződés 2016-ig való kiterjesztése, amelyhez egy kis árengedményt is kér Spa.