A Ferrari főnöke és Lewis Hamilton hármas csatát jósol a 2012-es bajnoki címért, de a Red Bull csapatfőnöke szerint pillanatnyilag Fernando Alonso a favorit, a spanyolra kell nagyon vigyázni.

“A legnagyobb fenyegetést nyilvánvalóan Alonso jelenti. De azért nagyon sok pilóta és csapat van még versenyben. A Forma-1 még talán sosem volt annyira nyitott, mint idén, amikor a hétvégéken akár nyolc potenciális győztes is van” – mondta az ESPN-nek Christian Horner.

Míg az Európa Nagydíjon aratott győzelmével Alonso a bajnokság élére ugrott, a címvédő Sebastian vettel nullázott, miután a vezető helyről műszaki hiba miatt kiesett. A Red Bull Valenciába komoly fejlesztési csomaggal érkezett, ami igen jól is működött, de Horner szerint az a nagy kérdés, hogy Silverstone-ban is hasonlóan versenyképesek lesznek-e.

“Valenciában az autó nagyon jól ment, de ott meleg volt és egészen más a pálya jellege. Remélhetőleg Silverstone-ban is jók leszünk, de a pálya teljesen más, gyors, tempós kanyarokkal, valószínűleg hűvösebb is lesz, és ismerve a brit nyarakat, talán esik is majd. Remélhetőleg megint versenyképesek leszünk, ha pedig Valenciában és Silverstone-ban is azok tudunk lenni, akkor bizakodva nézhetünk a szezon további része elé.”