Ugyan a motorsport nem része az olimpiának – és jó darabig nem is lesz -, Nagy-Britannia egyik legismertebb sportembereként azért Lewis Hamilton is vállal egy kis szerepet a 2012-es londoni nyári játékokban.

A 2008-as mclarenes bajnokot felkérték, hogy a Londonba tartó olimpiai láng fáklyavivője legyen szülővárosában, Stevenage-ben, ez azonban lehetetlen, ugyanis a fáklya vasárnap éri el a települést, Hamilton pedig akkor javában készül a Brit Nagydíjra Silverstone-ban. Nincs azért minden veszve, a pilóta végül másnap, hétfőn veszi át és viszi majd a fáklyát egy darabig – az útvonal Milton Keynest, Buckinghamet, Bicestert és Oxfordot érinti aznap, egyik sincs messze Silverstone-tól.

“Óriási megtiszteltetés, hogy felkértek erre! Soha az életben nem hittem volna, hogy valami ilyen nagyszerű dolgot csinálhatok. Még fogalmam sincs, hol futok majd, de óriási lesz, hogy vihetem a fáklyát!” – mondta.

Hogy egyébként a szabadidejében celebeskedés helyett félprofi szinten triatlonozó, szintén világbajnoki címmel rendelkező Jenson Button miért nem kapott hasonló felkérést, azt csak a szervezők tudják.

Szintén Hamiltonhoz kapcsolódó hír, hogy a mclarenes szerződése újratárgyalása előtt álló versenyző kemény feltételt kíván szabni az esetleges hosszabbítás esetén.

A McLarennél a versenyeken szerzett trófeák – a pilótákéi is – mind a csapat központjának vitrinjébe kerülnek, a pilóták legfeljebb másolatot vihetnek haza, Ron Dennis ragaszkodik az eredetiekhez. Hamilton a közelgő Brit Nagydíj kapcsán azt panaszolta, hogy a bajnoki évében, 2008-ban megnyert hazai futamáért kapott díjat sem vihette el, de ha marad a McLarennél, ebbe nem fog belemenni.

“A legjobb trófea, amit valaha is láttam, de Ron mindet megtartja, ez nem jó, a jövőben biztosan másképp lesz” – mondta a Telegraph-nak.

A Daily Mailben szintén felhozta a díjakat, igaz, egy kicsit megengedőbb hangon:

“Még nem ültem neki, hogy összeszedjem az összes feltételemet, de 95 százalékát valószínűleg úgyis teljesíti a McLaren. Lehetnek azonban apróságok, például szeretném megtartani a díjaimat, Ron viszont sosem mondana le róluk. De jól van, cserébe majd mélyebben a zsebébe kell nyúlnia!”