Nem elég, hogy az időmérőn rendre gyengén teljesít, a Toro Rossó-s újonc Jean-Eric Vergne az Európa Nagydíjon egy ostoba hibát is elkövetett, amikor túl hamar húzott rá az egyébként könnyen megelőzött Heikki Kovalainen Caterhamjére, ütköztek.

“Elfogadhatatlan dolgot csinált és csakis az ő hibája volt” – mondta az osztrák Servus TV-nek a Toro Rosso korábbi résztulajdonosa és csapatfőnöke, Gerhard Berger.

A francia pilótát a baleset okozásáért a versenybírók a futam után a Brit Nagydíjra szóló tízhelyes rajtbüntetéssel, plusz 25 ezer eurós pénzbírsággal is sújtották. A szigorú büntetést a pilóta is megérzi majd, ugyanis saját zsebből fizet. A Red Bull Racing főnöke, Christian Horner legalábbis így gondolja.

“Ha a pilóta a hibás, akkor ő is fizet. Ha mondjuk bokszutcai gyorshajtásért bírságolják, és az autó sebességkorlátozója rosszul működött, akkor a csapat fizet, de Jean-Ericnek valószínűleg a saját zsebébe kell majd nyúlnia” – mondta az angol.

Az újonc Vergne számára nem is kis összeg büntetés, a Business Book GP 2012 adata szerint F1-es mércével mérve aprópénzt, 400 ezer eurót keres idén.