Michael Schumacher szerződése év végén lejár a Mercedesnél, régóta kérdés, hogy a hétszeres bajnok hosszabbít-e. Ebben az évben hosszú balszerencse-sorozat sújtotta, az Európa Nagydíjig mindössze két pontot gyűjtött, Valenciában viszont felállhatott a dobogóra.

Schumacher 156. dobogós helyezését gyűjtötte, 2010-es visszatérése után viszont most először ünnepelhetett. A hétszeres világbajnok elcsukló hangon hálálkodott a csapatnak levezető körén, az interjúszobában pedig annyira összezavarodott, hogy az anyanyelvi nyilatkozatot is angolul kezdte. Felmerült, hogy a nagy siker megadta a végső lökést a döntéshez, erről azonban egyelőre nincs szó.

“Sajnálom, de az új szerződéssel kapcsolatban nincs új fejlemény” – hűtötte le a kedélyeket Schumacher. “Csak adják meg nekem az időt, amire szükségem van a döntéshez és aztán meglátjuk.” A háromszoros bajnok Niki Lauda szerint Schumacher még mindig a csúcson van. “A monacói időmérője világklasszis volt, Valenciában pedig kiderült, hogy még mindig a leggyorsabbak közé tartozik, amikor minden klappol” – mondta Lauda a Kleine Zeitungnak.