Sebastian Vettel hiába vezetett húsz másodperces előnnyel az Európa Nagydíjon, végül pont nélkül maradt. A címvédő nem sokkal az újraindítást követően esett ki, valószínűleg generátorhiba miatt. “A motor leállt és kikapcsolt, nem tehettünk semmit” – idézte fel a kiesést Vettel. “A biztonsági autó természetesen nem jött jól számunkra, elképzelhető, hogy a kiesés valahogy összefüggésben van ezzel. Nagy kár érte.”

“Szar érzés, de nem lehet változtatni semmin. Szerintem a kiesésig egyértelmű volt, hogy nagyon erősek vagyunk, jól éreztem magam az autóban. Megvolt a tempónk a győzelemhez, nagyon-nagyon gyorsak voltunk. Meg is lepett, hogy mennyire jó minden, egy ideig az újraindítás után is minden oké volt.”

“Tulajdonképpen ma semmit nem csinálhattunk volna sokkal jobban. Ez csak megbízhatósági kérdés. A feladás pillanatáig tökéletesen dolgoztunk, hibátlan kiállásaink voltak, tökéletes volt a rajt és a verseny. Mindenki láthatta, mi történt. Ugyan ma végül nem volt esélyünk a győzelemre, tettünk egy lépést előre ezen a hétvégén, remélem, kitart a lendület a folytatásra is.”

Vettel csapattársa, Mark Webber csak a 19. helyről indulhatott, de végül a negyedik helyen intették le. Az ausztrál akár még harmadik is lehet, mert a verseny egyik szakaszában jelezte a csapatnak, hogy szerinte Michael Schumacher sárga zászlós szakaszban használta a DRS-t, ami tilos. “Egy újabb őrült napon vagyunk túl, nehéz kiszámítani, mi történik vasárnaponként” – mondta Webber.

“Volt egy kis kavarodás az elején, a Lotusszal, Lewiszal és Sebbel is gond volt. Ez benne van a bajnokságban, tegnap nekem volt rossz napom. Ha az elejéről indulok, akkor viszont lehet, hogy nem lett volna esélyem ilyen jó eredményre. Trükkös verseny volt, sokat kellett harcolnom, de a gumikra is vigyázni kellett. Végül sok pontot szereztem, ami a rajthelyemet figyelembe nagyszerű dolog. Meglátjuk, hogy lehet-e ebből a negyedik helyből harmadik is néhány órán belül.”