Fernando Alonso (1.): “Nehéz szavakkal kifejezni, hogy mit érzek ezekben a pillanatokban. A hazai nagydíjat megnyerni mindig különleges érzés. Barcelonában is volt lehetőségem idén, ott már korábban Renault-val sikerült, itt most a Ferrarival. Fantasztikus érzés volt befejezni a versenyt, minden piros zászlókkal volt tele. Ahogy az Eb-n, itt is fantasztikus volt a hangulat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy spanyol sportember vagyok, talán ez életem legnagyobb győzelme.”

“Ami az ünneplést illeti, gond volt az autóval, le kellett állítanom, és ez volt a legmegfelelőbb hely erre. 8-10 percet ott tölthettem, mire megérkezett az orvosi autó, addig együtt örülhettem az emberekkel. Ez a Forma-1 idén, teljesen megjósolhatatlan, kiszámolhatatlan, erről kell szólnia a sportnak. Tegnap zűrös helyzetbe kerültünk, de nem adtuk fel, mert bármi megtörténhet a sportban. Több tényező együttese határozza meg a végeredmény, minden egybegyúrva számít. Ma hihetetlen futamot teljesítettünk, a rajt is jó volt, 6-szor vagy 7-szer előztem. Ezekből az apró pillanatokból jól és rosszul is ki lehet jönni, bele lehet állni a falba, de ma az összes tényező velünk volt.”

Kimi Räikkönen (2.): “Mindenkinek használt volt a gumija a végére, nekem volt annyi, hogy megelőzzem Hamiltont. Jól kaptam el a rajtot, de pont Maldonalo mögé kerültem, emiatt több pozíciót veszítettem. Végül visszajöttem, nagyokat harcoltam, több előzésem is volt. Tény, hogy volt esélyünk a győzelemre, második lettem. Nem ezt akartam, de azért nem rossz.”

Michael Schumacher (3.): “Egyáltalán nem gondoltam a dobogóra, a verseny végén sem. Amikor átmentem a célvonalon, akkor kérdeztem meg a srácoktól, hol vagyunk. Webber tábláját láttam, azon 7-es vagy 8-as volt, annyit tudtam, hogy előtte vagyok. Aztán mondták, hogy 3. vagyok, ezt egyáltalán nem vártam. Az utolsó pár körben már nem számolgat az ember, sok minden történt. Ezek azok a pillanatok, amikért érdemes csinálni, nagyon örülök, hogy itt lehetek. Sokszor közel voltunk, de valami mindig közbejött, most sikerült. Az eltérő taktikáknak is köszönhető ez az eredmény, teljesen váratlanul kerültem ide. Fantasztikus érzés, nagyon örülök!”- mondta a hétszeres bajnok, aki a dobogós helyezéstől annyira zavarba jött, hogy még azután is percekig angolul beszélt, amikor a moderátor az anyanyelvű nyilatkozatot kérte tőle.