Sebastian Vettelt már évek óta emlegetik a Ferrarival kapcsolatban, az elmúlt pár hétben pedig felerősödtek azok találgatások, miszerint 2014-ben a maranellói alakulathoz szerződik Fernando Alonso mellé.

A Ferrari csapatfőnöke egy a héten megjelent interjúban olajat öntött a tűzre azzal, hogy azt mondta, Vettel és Alonso nagyon is jól megférne egymás mellett. A Red Bull-os németet Valenciában szembesítették Stefano Domenicali szavaival.

“Nagyon jól esik ilyesmit hallani. Felnézek a Ferrarira, nagyon tisztelem Fernandót, szóval bóknak veszem. Tényleg igazán hízelgő. Mindig is azt mondtam, hogy a Ferrari egy óriási múltú, nagyszerű csapat. De ahogy korábban szintén mondtam, én jelenleg jól érzem magam ott, ahol vagyok” – mondta Vettel.

A kétszeres bajnokot arról is kérdezték, hogy zavarják-e a pilótapiaci spekulációk, pletykák.

“Hogy zavarnak-e? Nem. Ha az ember szeretne beleszólni az idei bajnokságba, akkor jobban teszi, ha az idei évre koncentrál. Láthatjuk, hogy milyen szoros most, ahány futam, annyi győztes. Szóval én inkább csak az idei szezonnal foglalkozom. A paddockban mindig van valami szóbeszéd, Monaco előtt épp Markot hozták hírbe a Ferrarival. Önök a sajtónál mindig találnak valami témát.”