Felipe Massa ferraris szerződése 2012 végén lejár és ha esetleg hosszabbítanak is vele, szinte biztos, hogy pár éven belül kikerül a csapatból. Egyesek úgy vélik, hogy már jövőre Mark webber vagy Paul di Resta ül majd a vörös autóban, de még izgalmasabbak azok a találgatások, amelyek Sebastian Vettelt vagy a mclarennél lejáró szerződésű Lewis Hamiltont képzelik Maranellóba.

A Vettel-téma már évek óta “él”, és egy nemrégi interjúban maga a csapatfőnök, Stefano Domenicali is újra pedzegette a dolgot. Az Európa Nagydíj csütörtöki pilóta-sajtótájékoztatóján szembesítették is a dologgal Fernando Alonsót.

“Mindig ugyanazok a pletykák, ha a Ferrariról van szó. Amikor 2005-ben megnyertem a bajnokságot a Renault-val, azonnal hírbe hoztak a Ferrarival, aztán végül 2010-ben érkeztem a csapathoz. Szóval a Sebet most emlegetik, lehet, hogy öt év múlva jön!” – mondta.

“De bármilyen csapattárs is jöjjön a jövőben, szívesen fogadjuk majd, a csapat része lesz, a Ferrari része lesz ő is. Akárki is jön, nem jelent majd gondot, igyekszünk ugyanúgy együttműködni, mint ahogy most Felipével tesszük.”

Az egyik újságíró konkrétan arra is rákérdezett, hogy Alonso egykori mclarenes csapattársával, Lewis Hamiltonnal kapcsolatban is így gondolkodik-e. A kétszeres bajnok röviden felelt: “Nem lenne probléma!”

Alonsónak egészen 2016 végéig szerződése van a Ferrarinál, így biztosra vehető, hogy kap még egy-két új csapattársat. A spanyol nem titkolta, hogy az ő véleményét is kikérik a leendő társ személyéről.

“Korábban sosem volt ebbe beleszólásom, de most a Ferrarinál van. Minden héten ott vagyok Olaszországban, beszélek az elnökkel, tárgyalok Stefanóval, megbeszéljük az autó fejlesztését. Beszélünk az F1 jövőjéről, a Corse Clienti programról, amelyben a régi F1-es autók tulajdonosai vezetnek és néha szeretnének találkozni velünk, és persze beszélünk a jövőről, a csapattársról is stb.”