A 2012-es pilótapiac egyik kulcsfigurája a címvédő Red Bullnál versenyző Mark Webber, aki hagyományosan csak egy-egy évre szerződik, így év végén megüresedhet a helye. Az ausztrál esetleges mozdulása toppilótát csábíthat a Red Bullhoz – például Lewis Hamiltont, aki szintén nincs még lekötve 2013-ra – Webbert magát pedig a Ferrarival kapcsolatban emlegetik Felipe Massa lehetséges utódjaként.

A 2007 óta a Milton Keynes-i csapatnál szolgáló Webber ezzel együtt egyelőre nem tekintget másfelé, az olasz Autosprintnek adott interjújában azt hangsúlyozta, hogy a lényeg, hogy jól menjen idén, ha eredményes lesz, úgyis magától megoldódik a kérdés, azaz valószínűleg megint hosszabbít vele a Red Bull.

“A helyzet attól függ, milyen eredményeket hozok idén. Elég össze-vissza volt eddig, a Monacói Nagydíjig még a dobogóra sem álltam, ott meg nyertem. De az időmérő eddig mindig jól ment. Én úgy gondolom, hogy jól versenyzek, nem látok különbséget tavalyhoz képest. Persze sokan szeretnének beülni a Red Bullba, de a kérdés az, hogy a csapat szeretne-e váltani.”

“Erről majd Christian (Horner, csapafőnök), Adrian (Newey, főtervező), Dietrich (Mateschitz, tulajdonos) és Helmut (Marko, motorsportfőnök) dönt. Majd meglátjuk! Én csak a magam dolgát tudom irányítani, és azt hiszem, az eddig elég jól ment. Jelenleg nincs szerződésem a jövő évre, pont, ahogy tavaly és azelőtt. Egy-egy idényre egyezünk meg, de amikor lejárt az aktuális szerződés, sosem mentem a piacra, mindig a Red Bull-lal hosszabbítottam.”

“Majd meglátjuk, de lehetséges, hogy idén is ugyanígy alakul. Ha az eredmények magukért beszélnek, nem kell a piacra lépnem.”

A 35 éves veterán külön kitért a Ferrarira is, újra leszögezte, hogy nincs kapcsolatban az olasz csapattal.
 
“Eddig nem történt semmi, nem kaptam ajánlatot a Ferraritól. Tudom, hogy sokat beszéltek erről, legalábbis amíg Felipének nem jött össze egy jó hétvége Monacóban, de ha minden pletyka igaz lenne, a Ferrarinak nyolc autót kellene indítania jövőre! De csak két autójuk van. Megtartják-e Felipét vagy sem, ez az egyetlen kérdés egyelőre. Szerintem a csapatnál is ezen tanakodnak, de ezt nem velem beszélik meg.”