A Mercedes AMG főnöke, Ross Brawn az Európa Nagydíj előtt videóinterjúban értékelte a csapat eddigi teljesítményét és jelenlegi helyzetét. A mérnök egyik szeme sír, a másik nevet, ugyanis az autó az eddigi legversenyképesebb darab, de jobb munkával még többet lehetne belőle kihozni. Brawn szerint erre kell koncentrálniuk.

“Az idei évet a két korábbinál ígéretesebbnek értékelném, de eddig nem teljesen sikerült beváltani az ígéretet. Még sok futam van hátra, de az autó teljesítményével elégedett vagyok, futamot nyertünk, másodikak lettünk Monacóban, mindig ott vagyunk az első négy, első hat között az időmérőn. Szóval az autó sokkal versenyképesebb idén.”

“A teljes programot azonban nem sikerült eddig teljesítenünk, pár futamon elbuktunk, nem hoztuk ki belőlük a maximumot, határozott célom, hogy a továbbiakban már kihasználjuk a potenciált, amely sokkal nagyobb, mint korábban.”

A csapatfőnök meg van győződve róla, hogy az éllovastól mindössze 21 pontnyira álló Nico Rosberg valódi bajnoki kihívó is lehet idén:

“Nico nagyon jól versenyez, az autó is versenyképes, egyetlen futamgyőzelmnyi pontra van a vezetéstől. Mindent bele kell adnunk, hogy a lehető legjobb eredményeket hozzuk, aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, de miért is ne nyerhetne?”

Brawn Michael Schumacher Montrealban (is) elromlott autójára is kitért, a főnök elmondta, hogy áttervezték a a csődöt mondott hidraulikai elemet, amely miatt nyitva maradt a DRS az autón  és a veteránnak ki kellett állnia: “Átterveztük az alkatrészt, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő a későbbiekben. Amúgy egy jól bevált elem volt, szóval igazán bosszantó, hogy pont ez hibásodott meg.”

Míg Rosberg bajnoki esélyesként halad idén, Schumacher eddig hét futamon ötször kiesett, az eredménytelenség oka pedig többségében a csapat nem megfelelő munkája, műszaki és stratégiai hibák voltak. A hétszeres bajnok szerződése lejár az év végén, de azt mondja, hogy nem a fentieken múlik majd, hogy marad-e vagy végleg visszavonul.

“Ezeknek nem lesz befolyása. Mást kell figyelembe venni egy ilyen súlyú döntésnél. Biztosan nem adom fel csak úgy. Továbbra is hiszek ebben a projektben és abban, hogy együtt valami nagy dolgot érhetünk el a Mercedesszel” – mondta a Motorsport Aktuellnek.