A tavalyi biztató szezonzárás után abban reménykedett a Caterham, hogy idén felzárkózhat a középmezőny csapataihoz, esetleg meg is előzhet közülük egyet-kettőt. Eddig nem járt sikerrel az alakulat, a valenciai és silverstone-i versenyre készített fejlesztésektől viszont nagy előrelépést várnak a mérnökök. Több aerodinamikai módosítás mellett a padlólemez is átalakul, Mark Smith technikai igazgató szerint ezekkel megcélozhatja a Q2-t Heikki Kovalainen és Vitalij Petrov.

“Arra számítunk, hogy sokkal közelebb leszünk az előttünk álló autókhoz, mint egy évvel ezelőtt” – nyilatkozta Smith. “Valós esélyünk lehet arra, hogy bejussunk a Q2-be és így jó helyzetből vágjunk neki a vasárnapi versenynek.”

“Jelentős frissítésekkel készülünk Valenciára és Silverstone-ra. Spanyolországban több új aerodinamikai elem és módosított padlólemez mutatkozik be: ugyan péntekig nem tudhatjuk pontosan, mit érnek a pályán, óvatosan optimistán úgy gondoljuk, hogy segíthetnek a középmezőnyhöz való közelebb kerülésben.”

A csapatfőnök Tony Fernandes továbbra is reálisan gondolkozik csapata esélyeiről, de bízik benne, hogy legalább egy pontot el tudnak csípni idén. “Annyira azért vagyunk őszinték magunkhoz, hogy beismerjük, önmagukban ezek a frissítések nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy utolérjük a középmezőnyt” – mondta Fernandes. “A szándékunk azonban világos, szeretnénk ehhez a csoporthoz tartozni. Megvan minden emberünk és forrásunk ahhoz, hogy teljesítsük célunkat és legalább egy pontot szerezzünk idén.”