A Pirelli a hétvégi Európa Nagydíjtól a korábbinál kevesebb kiszámíthatatlanságot vár, de a gyártó motorsportfőnöke azért megkockáztat egy kellemes meglepetést, Paul Hembery úgy véli, hogy a már a monacói kvalifikáción is villantó Michael Schumacher jó eséllyel indul majd a győzelemért.

“Szerintem mondjuk Michael Schumacherre érdemes gondolni, ha a pole-ról beszélünk. Valószínűleg már Monacóban is győzött volna, ha nem lett volna a büntetése, szóval miért ne sikerülhetne neki Valenciában? Michael az élen, erre érdemes fogadni!” – mondta a szakember az Autosportnak.

Hembery a korlátozott valenciai előzési lehetőségek miatt jósolja a fentieket:

“Köztudott, hogy Valenciában nehéz izgalmas versenyt produkálni, nehéz előzni, ilyen szempontból hasonlít Monacóra. Természetesen meleg is lesz, ezért a lágy és a közepes keveréket visszük, azaz nem lesz akkora a kopás. Nem lesz ott a Kanadában tapasztalt kihívás, hogy meddig bírja a szuperlágy, ezért a rajtpozíció alapvető fontosságúvá válik. Valenciában nagyon jól kell kvalifikálni.”

“Szóval elég sima versenyre számíthatunk, két vagy három kiállásra mennek a csapatok – bár tavaly volt, aki egy kiállással próbálkozott. Egész hétvégén meleg lesz az idő, kevesebb változóval számolhatunk, valószínűleg nem lesznek nagy meglepetések. Idén eddig legtöbbször a lágy-közepes kombinációt használtuk, amely tökéletes kompromisszumnak tűnik a tartósság és a jó tempó tekintetében, lehetővé teszi a versenyzőknek a gyors sprinteket, de a hosszabb etapokra is építhetnek vele.”

A Pirelli-főnök szerint egyébként a csapatok egyre jobban be tudják lőni, hogyan használják az idei gumikat rövid távon, de a teljes futamra vonatkozóan még mindig fejtörést okozhat a stratégia: “A csapatoknak mostanra elég jó elképzelése van róla, mit is szeretnének, de ez nem jelenti azt, hogy mindig sikerül is megvalósítaniuk.”